ЕВро Фокус 08.05.2020

Како ќе се трошат парите од Европските фондови за борба против пандемијата , дали некој ги стави под лупа и досегашните трошења? Возила, бина, пијалоци, апетисани дури и авио билети за службени патувања, се само дел од набавките во време на коронавирусот, донации и донатори но има ли судир на интерес кај лицата и фирмите кои донирале за борба против Ковид-19? Какви ќе бидат ревзииите и има ли пристап до документите? Во време кога нема Собраниска контрола што работи антикорупциската комисија? Гости државниот ревизор Максим Ацевски, антокорупционерот Владимир Геогриев и Сирма Ѓоргиева Антониевиќ експерт за броба против корупција.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ