ЕНКЛАВА

Филмот ја обработува темата за живото на Србите и  останатите што живеат на Косово по 1999. година. Во мали изолирани заедници – енкалави.

Што се случува кога некој ќе почине во енклава, а гробиштата се надвор од неа, на непријателска територија. На крајот на приказната, осумдесет годишниот старец, сепак, ќе биде погребан, но благодарејќи му на неговиот внук кој ќе стекне пријател од „другата страна“.

Режија: Горан Радовановиќ.

Улоги:  Мето Јовановски, Филип Шубариќ, Денис Муриќ, Небојша Глоговац, Аница Добра, Миодраг Кривокапиќ

 

Објавено на
© 2018 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ