ДРУГАРОТ

„Другарот“ е приказна за гневен старец, веројатно последниот првоборец на кого сеќавањата на годините поминати како висок функционер во бивша Југославија му се единствениот допир со поматената реалност, додека сè уште живее според старите правила и по рутината создадена низ децении на служење на еден систем кој веќе одамна не постои.

Режија:Димитар Оровчанец; Улоги: Перо Арсовски, Ѓорѓи Нешкоски, Ангела Димитрова, Касија Георгиева

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ