95% од родителите сакаат нивните деца да имаат предмет по сексуално образование

Речиси 95% од родителите сакаат нивните деца на училиште да имаат предмет за сексуално образование. Во однос на темата која би се изучувала процентот варира од 82 до 95, што во секој случај е голем, велат од невладините организации по направената анкета. За таа цел владата почнува со пилот програмата воведување на сексуално образование наредната година, која ќе трае две години, кај 4 основни училишта од урбана и рурална средина.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ