Меѓу 15-те уапсени и Исмет Гури, направиле злоупотреби во УЈП, „огнените“ обвинуваат за заплашување

15-на бизнисмени, инспектори и вработени во УЈП, кои утрово се уапсени за злоупотреба на финансисксиот инструмент „даночен гарант“, се товарат за проневера на околу 840 илјади евра. Од приведените, најзвучно е името на поранешниот заменик директор на скопската дирекција на УЈП, Исмет Гури, кој минатата недела беше осуден на 3 … Продолжи со читање Меѓу 15-те уапсени и Исмет Гури, направиле злоупотреби во УЈП, „огнените“ обвинуваат за заплашување