Лекот кој ми го врати животот, србинката Ана за Трикафта која Благојче не ја дочека во Македонија и умре од цистична фиброза

(фотографијата е земена од статија на BBC на српски јазик) -После првото примање на лекот Трикафта, после тој прв ден со Трикафта дојдоа моите моменти кога сфатив дека остатокот на животот е единствено мој и едвај чекам да го живеам, вака 30-годишната Ана Костадиновиќ од Србија, пациентка од цистична фиброза … Продолжи со читање Лекот кој ми го врати животот, србинката Ана за Трикафта која Благојче не ја дочека во Македонија и умре од цистична фиброза