Битолчани на протест бараат да се ослободи дедото што го уби во одбрана зетот – меѓу нив беа и синовите на убиениот Стојанче Соколов

Стотици битолчани излегоа на протест барајќи правда и слобода за Тони Ѓорѓиевски – Фердо кој завчера во одбрана на своето семејство го уби зетот од ќерка. Меѓу граѓаните кои денеска протестираа беа и двајцата синови на убиениот Стојанче Соколов. Тони Ѓорѓиевски од вчера е во притвор откако Основното јавно обвинителство … Продолжи со читање Битолчани на протест бараат да се ослободи дедото што го уби во одбрана зетот – меѓу нив беа и синовите на убиениот Стојанче Соколов