Театарот во 2016

4 January, 2017 - 16:11

Ансамблови претстави, мјузикли, дуо драми. Ваква беше театарската продукција во македонија, во 2016 година. Театрите ги реализираа програмите со буџет од вкупно 83 милиони денари, а во некои од нив останаа претстави, чии премиери ќе се случат во почетокот на 2017. Иако  светот одбележуваше 450 години од смртта на шекспир, во скопје, од различни причини не се одржа ни една премиера по текст на најголемиот светски драматичар.

 

Сотир Трајков

Веста е прочитана 791 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.