Голема штета на земјоделските посеви од невремето

15 June, 2017 - 16:05

Градот со големина на орев кој половина час паѓал во светиниколското село Кнежје им го сотре родот на земјоделците. Уништени се посевите со житни култури, лозја, тутун, раноградинарски култури и овошните насади.

Жителите на светиниколското село Кнежје кои егзистираат само од земјоделство и се регистрирани земјоделци велат дека уништени се 200 хектари на земјоделски култури. Бараат министерството за земјоделство да излезе на терен и да ги утврдат штетите. Посевите не ги осигурале во компаниите, а дел од нив не ги добиле ниту субвенциите.

Штите од вчерашното невреме има и во Тиквешијата, каде што градот зафатил поголеми површина со лозови насади во месноста Љубаш. 

Викторија Димитрова Јованова

Веста е прочитана 1320 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.