Дел од полициските станици со ужасни услови за работа

21 October, 2017 - 15:54

Полицискиот независен синдикат ги завршил посетите во полициските станици и објкектите низ земјата по жалби на нивни колеги, дека таму се работи и живее во нечовечки услови, руинирани објекти и недоволна хигиена.

Најлоша е состојбата во полициската станица на граничниот премин Стење, во која не е променето ништо уште од  1992 година кога е и отворена.

Сите забелешки ќе ги соопштат до владата од која бараат погоем буџет за 2018-та за подобрување на полициската инфратруктура.

Веста е прочитана 863 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.