Топ Тема на Ваша Страна: Прогласување на национален парк за да се заштити природата во Источна Македонија (28.03.2018)

Источна Македонија изобилува со природни убавини но само 0,03% се заштитени. До 2020 година се предвидува да бидат заштитени 13.000 хектари. Градоначалниците од овој крај сметаат дека бенефит за целиот регион ќе има доколку се заштитат едно поголемо подрачје како Осогово и едно помало подрачје во Малешевијата. Но што ќе значи ова за жителите? За сточарите, за пасиштата, за оние кои егзистираат од полјоделсво?
Во Топ Тема на Ваша страна граѓаните и невладините организации дебатираат со панелистите: Јани Макрадули заменик министер за животна средина и просторно планирање, Јурант Дика од министертвото за земјоделство, шумарство и водостопанство, Борче Бојчовски од „Македонски шуми“, градоначалникот на Општина Кочани – Николчо Илијев и раководителката на центарот за регионален развој на Источен регион – Драгица Здравева.

 

Објавено на
© 2018 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Топ Тема на Ваша страна: Пи-ар статегијата на Владата (20.04.2018)

Револуција или само декларативна транспарентност на Владата? Каде завршува отчетноста, а почнува пропагандата? Зошто твитер и фејсбук се најомилените алатки...

Топ Тема на Ваша Страна: Дебата со Бујар Османи и Александар Николовски (18.04.2018)

Хан почуствува ,,добри вибрации ,, во Македонија но нагласи дека Владата треба да се фокусира на имплементација на реформите и...

Топ Тема на Ваша Страна: Криминално згаснувањето на Фени (16.04.2018)

Топ Тема на Ваша Страна: Со што се соочуваат новите градоначалници (13.04.2018)

Новите градоначалници – дали ги остварија очекувањата на граѓаните? Што доминира, пи–ар или конкретни проекти? Се слеваат милиони, но општинските...

Топ Тема на Ваша Страна: Гласање за доверба на владата на Заев (11.04.2018)

Владата соочена со гласање на доверба - „животот дојде, но само за владините и партиските функционери на СДСМ и на...

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.