Програма

27-03-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Незадолжително, реприза
7:35
Македонска забавна музика музика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска,
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:35
Пасија, документарна програма
14:05
Топ шоп
14:40
Мускетарите, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Фчерашни новости, реприза
16:30
Франкофонија, документарна програма
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:50
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Филмот е базиран на вистинска приказна, кога тим на упорни новинари од „Boston Globe“ почнуваат да ги истражуваат наводите за злоставување на деца во католичката црква. Нивната повеќегодишна истрага открива повеќедецениски заташкувања во највисоките кругови на верскиот, правниот и државниот систем. По откривањето на скандалозните информации почнва револуција ширум светот. Филм награден со два „Оскари“ и други дури 116 награди. Режија: Томас Мекарти; Улоги: Марк Рафало, Мајкл Китон, Рејчел Мекадамс и Стенли Тучи; https://www.youtube.com/watch?v=EwdCIpbTN5g
Под лупа (Spot Light - 2015) 128 минути, игран филм
23:55
Топ тема на Ваша страна - реприза, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
28-03-2017
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Ајде дома, реприза
7:45
Македонска забавна музика музика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, утринска програма
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Господин Селфриџ, сериски филм
14:25
Топ шоп
14:35
Код со Снежана Лупевска Созен, информативна програма
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Судијката од Седер Ков, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Кејт е експерт за ајкули но нејзиниот бизнис крахира откако од ајкула е усмртен нуркач под нејзина команда. Банката и се заканува со запленување на бродот, се бори со неплатените сметки а нејзиното поранешно момче и нуди решение: милионер кој сака возбуда треба да биде однесен на опасно нуркање во најопасната зона на светот- Заливот на ајкулите. Режија: Џон Стоквел; Улоги: Хали Бери, Оливие Мартинез и Ралф Браун; https://www.youtube.com/watch?v=0ipC-bjnH4A
Мрачна плима (Dark Tide - 2012) 114 минути, игран филм
23:55
Топ тема - реприза, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

29-03-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика музика
7:25
Пасија, документарна програма
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Информа,
13:40
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
14:35
Топ шоп
14:50
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Наследство, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Филмот го следи животното патешествие на Џек, преку невиноста на детството, сè до неговите зрели години на разочарување, обидувајќи се да се смири со татко му. Џек пробува да најде одговори за суштината на животот и постоењето на вербата. Филм номиниран за три „Оскари“ и награден со „Златна палма“. Режија: Теренс Малик; Улоги: Бред Пит, Шон Пен и Џесика Честеин; https://www.youtube.com/watch?v=RrAz1YLh8nY
Дрво на животот (The Tree of Life - 2011) 139 минути, игран филм
0:05
Топ тема на Ваша страна - реприза, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

30-03-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика музика
7:20
Гардини, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Ајде дома, реприза
14:15
Топ шоп
14:30
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:10
Наследство, сериски филм
17:05
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Трилер инспириран од вистинитата биографија на Валери Плејм, агентка на ЦИА. Нејзиниот сопруг, амабасадор во пензија, објавува текст со кој ја доведува во прашање суштината на американската војна во Ирак, со што предизвикува револт во Белата куќа и оттаму ја прогласуваат за таен агент. Режија: Даг Лиман; Улоги: Наоми Вотс и Шон Пен; https://www.youtube.com/watch?v=oH014r825Ac
Чесна игра (Fair Game - 2010) 108 минути, игран филм
0:05
Топ тема - реприза, дебатна емисија
1:15
Гласот на Америка, вести
1:25
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

31-03-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска забавна музика музика
7:15
Код со Снежана Лупевска Созен, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Градини, реприза
14:05
Пријатели, хумористична серија
14:30
Топ шоп реприза
14:45
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести,
16:05
Наследство, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Потресна вистинита приказна за црнецот Соломон од Њујорк, кој пред граѓанската војна во Америка е грабнат и продаден како роб. Соочувајќи се со суровата реалност тој се бори да остане жив но и да го задржи личното достоинство. Филмот освои три „Оскари“, „Златен глобус“ и други 234 награди на филмските фестивали. Режија: Стив Меквин; Улоги: Чиветел Ејфор, Лупита Нујонго и Мајкл Фасбендер; https://www.youtube.com/watch?v=z02Ie8wKKRg
12 години ропство (12 Years A Slave - 2013) 134 минути, игран филм
0:05
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, ветси
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
4:30
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

01-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика
8:00
Македонска забавна музика
9:10
Топ шоп
9:30
0м+, емисија за деца и родители
10:30
Незадолжително, реприза
11:10
Топ шоп
11:30
Телма амбуланта, реприза
12:25
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)
13:30
Топ шоп
13:45
Телма Вет, емисија за миленичиња
14:10
Фчерашни новости, реприза
14:40
Автомагазин - нова сезона, емисија за автомобили
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Содржина: Бувовите Сорен и неговото братче Клауд имаат различни сништа, но еден ден паѓаат во рацете на злобната банда „Чистотници“ коja сака да владе со магичното кралство во дрвото Гахул. Ќе успеат ли Сорен и Клауд да го спасат кралството и самите да станат чувари. Режија: Зек Снајдер; https://www.youtube.com/watch?v=0c5gYg3adeI
Легендата за чуварите: Бувовите од Гахул (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - 2010), игран филм
17:40
Соржина: По драматичните збиднувања на бејзбол утакмицата, Џек и Оливиа одлучуваат да поминуваат повеќе време заедно. Во меѓувреме Грејс се обидува да го убеди Клиф за бекство. Џек се појавува на состанокот со Дејвид за да го одбрани Џери. Токму кога е подготвен да ја загуби работата Џери сфаќа дека Дејвид има нешто друго на ум... https://www.youtube.com/watch?v=1C3LSC3d8l8
Седар Ков, осма епизода, Бекство, сезона 3,, сериски филм
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Еден на еден со Жарко Димитриевски, забавна емисија
20:10
Содржина: Додека Френк го зима законот во свои раце, инспекторот Мортон ја заклучува вистината за смртта на Петигру. Винсент и Натали, исто така имаат ново откритие... https://www.youtube.com/watch?v=5D7ZzD_0D7k
Фортитуд (Fortitude), осма епизода, сезона 1, сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Режисерката Саманта остана без татко и не знае како да продолжи понатаму. Новиот документарен филм и носи утеха но и љубовна афера со сексипилниот бездомник. Ќе ги реши ли новата љубовов проблемите или ќе и донесе нови? Режија: Лиз Хинлеин; Улоги: Диана Гаета Маршал-Грин и Чад Мајкл Мареј;
Децата на другите (Other people children - 2015) 85 минути, игран филм премиера
0:15
Игран филм
2:15
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)

02-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика
8:00
Македонска забавна музика
9:00
Топ шоп
9:30
Вести - Невести,
9:40
0м+, емисија за деца и родители
10:20
Топ шоп
10:35
Градини, емисија за уредување на градини
11:15
Телма амбуланта, реприза
12:10
Топ шоп
12:30
Ајде дома, сезона 9
13:20
Храна и вино, реприза
14:20
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Содржина: Кога младиот фан Брајан магично го менува талентот со својот кошаркарски идол Кевин Дјурант, станува ѕвезда на средношколкиот тим додека Кевин не може да даде кош за да си го врати стариот живот. Режија: Џон Вајтсел; Улоги: Кевин Дјурант и Тејлор Греј; https://www.youtube.com/watch?v=65qyPfZe9Eg
Замена (Thunderstruck - 2012) 94 минути, игран филм
17:40
Незадолжително, премиера
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Фчерашни новости, забавна емисија
19:40
Франкофонија, документарна програма
20:00
Содржина: Том се подготвува да го изврши најсмелото злосторство во својата кариера но неочекуваната ситуација го принудува да се соочи со своите најголеми стравови... https://www.youtube.com/watch?v=4abNkBDOZNA
Жилетите од Бирмингем, шеста епизода, сезона 3, сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Берт мисли дека е среќно женет но дознава дека неговиот пријател, женкарот Арни спие со жена му. За да го добијат тоа што го сакаат,новите соперници мораат да станат најдобри пријатели. Режија: Џеф Каплан; Улоги: Мет Оберг и Стивен Шнајдер; https://www.youtube.com/watch?v=mfWX95v7uVw
Водич за пријателство (Bert and Arnie's Guide to Friendship - 2013) 87 минути, игран филм премиера
23:40
Фчерашни новости, забавна емисија - реприза
0:30
Игран филм
2:10
Ајде дома, реприза
2:45
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)